Groningen, dé leukste studentenstad

Waarom is Groningen de leukste studentenstad?

Er zijn genoeg redenen waarom Groningen zo wordt bekroond! Zo staat Groningen groot bekend als (één van) de leukste studentenstad van Nederland, maar ook als de gezondste stad van Nederland.

 

Allereerst leeft Groningen door de hoeveelheid studenten die in de stad wonen. Er komen studenten vanuit allerlei plekken in Nederland maar ook vanuit het buitenland. Dat maakt ook dat de stad een ruim aanbod biedt aan culturele evenementen. Jaarlijks komen er evenementen terug waarbij verschillende mensen, jong of oud en met verschillende culturen bij elkaar om deze evenementen bij te wonen. Daarnaast zijn er veel verenigingen, activiteiten, festivals, leuke barretjes, kroegen die non-stop open zijn en heeft de stad een actief nachtleven. Ook heeft de stad een paar bekende hotspots wat Groningen bekend maakt. Bijvoorbeeld de Martinitoren, de hoogste toren van Groningen.

Binnen Groningen zijn er verschillende musea voor jong en oud; het Groninger museum of museum Storyworld. Iets wat veel mensen trekt! En niet te vergeten zijn de grachten en havens in Groningen. De stad wordt omringt met de mooie grachten waar mensen zomers heerlijk bootje varen, suppen of zelfs wonen op een woonboot.

Naast de hotspots en leuke evenementen wat de stad te bieden heeft zijn er ook genoeg plekken waar je als student kan werken om je studentenleven te kunnen betalen!

Kortom, Groningen is divers, levendig, kleurrijk, dynamisch en jong. Iets waar de stad trots op is en haar best doet dit zo te houden!

Wil je werken in Groningen? Er is veel aanbod waarbij je op een gezellige en leerzame manier je geld kan verdienen! Check onze vacature hier!

 

Waarom zou je werken? Lees het hier!

Lees ook onze andere blogs

Wil jij werken bij Dichtbij Baantje?

Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk!