Kan jij goed met geld omgaan?

Hoe kan je goed met geld omgaan?

Werken betekent natuurlijk geld verdienen, maar hoe ga je daar “goed” mee om? Wat voor de één goed is kan voor de ander juist minder goed zijn.

Allereerst is het belangrijk om minder uit te geven dan dat je verdient. Geef geen geld uit wat je niet hebt. Wanneer je geld uitgeeft met de gedachte dat je het de volgende maand wel terugverdient, of via achteraf betalen kan bestellen heb je kans dat je dat op dat moment niet op je rekening hebt staan. Hierdoor kan je in situaties komen waarbij je schulden maakt en op den duur geen geld hebt om de rekeningen te betalen maar wel ‘geld uitgeeft’. De huidige economie profiteert ervan als we onszelf in de schulden werken. De economie moedigt ons aan om meer geld uit te geven dan we verdienen door het kopen van dingen makkelijker te maken.

Koop vooral geen (luxe) producten die je je eigenlijk niet kunt veroorloven. Het is misschien treurig om toe te geven, maar het kopen van dingen dient voor sommige mensen om ander gemis te verbergen of compenseren.

Wanneer je je vaste inkomsten en uitgaven onder elkaar zet kun je precies zien wat je overhoudt om wat mee te gaan doen. Dit kan zijn dat je gaat sparen, kleren kopen of jezelf een keer trakteren op een mooi cadeau.

Daarnaast is het goed om te kijken wat je echt nodig hebt. Elke keer komen er nieuwe dingen wat je triggerd en wat je graag wilt kopen. Maar denk altijd goed na ”heb ik het echt nodig?”

Wat goed is om te doen is om een keer duidelijk op papier te zetten wat je nu eigenlijk uitgeeft in een maand. Misschien heb je wel abonnementen waar je niks meer mee doet of ga je soms twee keer per dag naar de supermarkt.

Waar je eens naar kan kijken is om jezelf een weekbudget te geven. Elke week geef je jezelf een vast bedrag waar je alle uitgaven van moet doen. Wanneer het budget over is wacht je tot de volgende week om nieuwe aankopen te doen. Als je juist geld over hebt nadat de week voorbij is scheelt dat weer voor de week erop. Op deze manier kun je geld besparen of juist precies uitgeven wat je per week hebt en niet meer dan dat. Tip “pin het bedrag zodat je het contant hebt en precies weet hoeveel je nog te besteden hebt.”

Kortom, allerlei verschillende tips om goed met geld om te gaan. Maar hoe krijg je dat geld nu binnen? Door te gaan werken natuurlijk! Check onze vacature hier!

 

Hoe krijg je een goede werkbalans? Lees het hier!

Lees ook onze andere blogs

Wil jij werken bij Dichtbij Baantje?

Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk!