Werken en studeren, hoe zit dat nou eigenlijk?

Dichtbijbaantje werk leren

Geld verdienen en ondertussen studeren voor een diploma, dat klinkt niet verkeerd!

Met een BBL/DUAAL-opleiding combineer je leren en werken. Dit houdt in dat je meestal 4 dagen per week gaat werken en 1 dag in de week naar school gaat. Dit is top, want hierdoor krijg je het beste van twee werelden! Wat hierin gunstig is, is dat je de theorie die je leert op school gelijk kan toepassen in de praktijk. Daarnaast werk je in de richting die jij uiteindelijk op wilt. Ook werk je veel samen met een praktijkbegeleider die je wegwijs maakt in de branche en het werk. Verder word je vanuit school begeleid. Je hebt als BBL/DUAAL-leerling geen recht op studiefinanciering maar je krijgt dus wel salaris! En aan het eind van de rit heb jij een landelijk erkend diploma. Dikke voorsprong voor jou dus!

 

Kans dat je na jouw BBL/DUAAL-opleiding aan de slag kunt bij het bedrijf waar je ook hebt gewerkt tijdens je opleiding.

Het is het belangrijk dat je zeker weet dat een opleiding goed bij je past. Doe daarom altijd een studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te checken of de opleiding bij je past. Na deelname ontvang je een studiekeuzeadvies. De meeste deeltijd- en duale opleidingen combineren de studiekeuzecheck met een intake procedure. De invulling van de studiekeuzecheck/intake kan per opleiding verschillen. Als een opleiding goed aansluit bij jouw mogelijkheden en ambities is de kans groter dat je deze succesvol afrondt. Nadat je jouw BBL/DUAAL-opleiding hebt afgerond, is er een grote kans dat je kan blijven werken bij het (erkende) leerbedrijf! Werkgevers staan te springen om collega’s met werkervaring. En gedurende de opleiding heb jij werkervaring opgedaan!

 

Wil je een studie en werk combineren?

Dichtbij Baantje is zo’n plek waar je veel kan leren. Ben jij geïnteresseerd in sales, marketing, administratief medewerker, management, communicatie of iets anders wat hierop aansluit? Bij ons weten we precies wat je zoekt en hebben we je veel te bieden. Je komt terecht in een gezellig team waar je veel van elkaar kan leren. Kortom, wat houdt je nog tegen?

 

Kan jij goed met geld omgaan? Lees het hier!

Lees ook onze andere blogs

Wil jij werken bij Dichtbij Baantje?

Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk!